Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Politika varstva zasebnosti in piškotki

Vsebina

Dedisol d. o. o. ni odgovoren za aktualnost, pravilnost, popolnost ali kakovost posredovanih informacij. Zahtevki za odškodninsko odgovornost v zvezi s škodo, povzročeno z uporabo katere koli zagotovljene informacije, vključno s kakršnimi koli nepopolnimi ali nepravilnimi informacijami, bodo zato zavrnjeni. Vse ponudbe so nezavezujoče in neobvezujoče. Podjetje dedisol d. o. o. lahko dele strani ali celotno publikacijo, vključno z vsemi ponudbami in informacijami, razširi, spremeni ali delno ali v celoti izbriše brez posebne objave.

Priporočila in povezave

Podjetje Dedisol d. o. o. ni odgovorno za vsebine, ki so povezane ali na katere se sklicuje z njegovih strani, razen če v celoti pozna nezakonite vsebine in bi lahko obiskovalcem svojega spletnega mesta preprečilo ogled teh strani. Če z uporabo tam predstavljenih informacij nastane kakršnakoli škoda, je lahko odgovoren le avtor zadevnih strani, ne pa tudi tisti, ki je na te strani povezal. Poleg tega Dedisol d. o. o. ni odgovoren za objave ali sporočila, ki jih objavijo uporabniki forumov ali poštnih seznamov, ki so na voljo na njegovi strani.

Avtorske pravice

Spletna stran podjetja Dedisol d. o. o. in vsi podatki na njej, slike, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati.  Njihova uporaba je dovoljena le pod pogojem, da se vse kopije označijo z ustreznim obvestilom o avtorskih pravicah, da se se jih ne izkorišča v komercialne namene, da se jih na noben način ne spreminja ter da se vse podobe, pridobljene na tem spletnem mestu, uporabljajo skupaj s spremnim besedilom in navedbo vira.Javno objavljanje, reprodukcija, prodajanje, spreminjanje ali preoblikovanje vsebin spletnega mesta je brez pisnega soglasja podjetja Dedisol d. o. o. prepovedano. Kazniv je vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, poškodovanja ali povzročitev trajne ali začasne neuporabnosti podatkov na našem spletnem mestu. Kakršno koli razmnoževanje ali uporaba predmetov, kot so diagrami, zvoki ali besedila, v drugih elektronskih ali tiskanih publikacijah brez soglasja podjetja Dedisol d. o. o. ni dovoljena.

Podjetje Dedisol d. o. o. je lastnik blagovnih znamk, objavljenih na naših spletnih straneh. Tretjim osebam je uporaba in izkoriščanje tovrstnih znamk in logotipov prepovedana.

Povezave na druge spletne strani

Spletno mesto podjetja Dedisol d. o. o. – recoveriX – vsebuje morebitne povezave na spletne strani tretjih oseb. Za besedila, objavljena na teh spletnih straneh, podjetje Dedisol d. o. o. ne prevzema odgovornosti, saj nima nadzora nad vsebino in delovanjem teh strani. V kolikor bo ugotovljeno, da je vsebina na teh spletnih straneh zavajajoča, bomo te povezave prekinili takoj, ko bo tehnično mogoče.

Pravna veljavnost

To izjavo o omejitvi odgovornosti je treba obravnavati kot del spletne strani, iz katere ste bili napoteni. Če deli ali posamezni izrazi te izjave niso zakoniti ali pravilni, to dejstvo ne vpliva na vsebino ali veljavnost drugih delov.

POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI

Izjava za zahtevo po informacijah

Varovanje vaših osebnih podatkov je ena od naših glavnih skrbi. Zato vaše podatke obdelujemo izključno na podlagi zakonskih določb (GDPR). V teh informacijah o varstvu podatkov vam posredujemo informacije o glavnih točkah obdelave podatkov v okviru te spletne strani.

V procesu našega sodelovanja ste nam zaupali določene osebne podatke.

Z osebnimi podatki ravnamo z največjo skrbnostjo, upoštevamo veljavno zakonodajo in najvišje standarde njihove obdelave.

Upravljavec osebnih podatkov: Dedisol d. o. o.
Podatki: Dedisol d. o. o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor
recoveriX terapija: Slovenska ulica 17, 2000 Maribor
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov: Sabina Prosen, pisarna@recoverix.si

Na pooblaščeno osebo lahko kadarkoli naslovite vprašanja in zahteve v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Varstvo osebnih podatkov: Osebne podatke obdelujemo in varujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov 2016/679 in Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Uradni list RS, št. 94/07.

Namen obdelave osebnih podatkov: Obdelava osebnih podatkov pomeni njihovo hranjenje, spreminjanje in uporabo za vzpostavitev kontakta, s tem, da sami privolite, s katero obdelavo se strinjate (pogodbeni odnos – npr. naročilo naših storitev, hranjenje, obveščanje, neposredno trženje).

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je v zagotavljanju kakovostne storitve, po kateri ste povpraševali. Osebne podatke lahko uporabimo, v kolikor v to privolite, tudi za obveščanje, pošiljanje ponudb, popustov, akcij, oglasov in vabil ter za anketiranje, in sicer po klasični pošti, elektronski pošti in po telefonu.

Osebni podatki, ki jih obdelujemo: To so podatki, ki ste nam jih posredovali ob izpolnitvi obrazca za naročila, obrazca za povpraševanje in obrazca za novice. Najpogosteje so to: ime, priimek, domači naslov, elektronski naslov, telefonska številka, izvidi pacienta.

Zakonitost obdelave: Osebne podatke obdelujemo, kadar je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe (npr. povpraševanje – ponudba – naročilo), v primeru vaše privolitve (v obveščanje , neposredno trženje in anketiranje) in kadar tako določa zakon (izvedba terapevtskih storitev in s tem povezana dokumentacija).

Obdobje obdelave osebnih podatkov: Osebne podatke obdelujemo do izpolnitve namena, za katerega so bili zbrani oz. do preklica vaše privolitve. To pa ne velja za osebne podatke, ki smo jih dolžni hraniti glede na predpise drugih zakonov.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki: V času obdelave osebnih podatkov lahko zahtevate vpogled, popravek, dopolnitev, omejitev obdelave, izbris, prepis in prenos vaših osebnih podatkov. Kadarkoli lahko zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo obdelovati vaše osebne podatke in vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške. To pa ne velja za osebne podatke, ki smo jih dolžni hraniti glede na predpise drugih zakonov.

Pritožbe: Posamezniki imate pravico, da prijavite kršenje varstva osebnih podatkih pri pristojnem nadzornem organu.

Kontakt z nami

Če nas kontaktirate prek kontaktnega obrazca, bodo vaši posredovani podatki uporabljeni za obdelavo zahteve in shranjeni v primeru nadaljnjih vprašanj. Ti podatki ne bodo razkriti tretjim osebam.

Piškotki

Ko obiščete to spletno mesto, se v vaš računalnik shranijo informacije, ki spletnemu mestu omogočajo, da vas prepozna med poznejšimi obiski (“piškotki”). To omogoča optimalno prilagoditev spletnega mesta vašim interesom. Če ne želite, da se piškotki shranjujejo v vaš računalnik, v nastavitvah brskalnika deaktivirajte uporabo piškotkov. Vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Spletna analiza

Naša spletna stran uporablja funkcije storitve spletne analize Google Analytics, Google Inc. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v Združenih državah Amerike in se tam shranijo. Piškotki so besedilne datoteke, ki se namestijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. g.tec ima pogodbo o obdelavi podatkov.

Vaš IP-naslov se zabeleži, vendar se takoj psevdonimizira. Zato je mogoča le groba lokalizacija.

Naša skrb v skladu z GDPR je izboljšanje naše ponudbe in spletne prisotnosti. Uporabniški podatki se hranijo 14 mesecev.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Newsletter

Na naši spletni strani se lahko naročite na naše novice. Zato potrebujemo vaš e-poštni naslov in vašo izjavo, da se strinjate s prejemanjem novic. Za namensko obveščanje zbiramo in obdelujemo tudi prostovoljno posredovane podatke o imenu, priimku in instituciji. Takoj ko se boste prijavili na prejemanje novic, vam bomo poslali potrditveno elektronsko sporočilo s povezavo za potrditev prijave. Naročanje na novice lahko kadar koli prekličete. Če želite preklicati prejemanje novic, kliknite na povezavo za odjavo. Nato vaše podatke v zvezi s pošiljanjem glasila nemudoma izbrišemo.

Uporabljamo Googlovo storitev reCaptcha, da ugotovimo, ali je oseba ali računalnik vnesel določen vnos v naš obrazec za stik ali newsletter. Google za določitev, ali ste človek ali računalnik, uporablja naslednje informacije: Če ste prijavljeni v Google, se na območjih reCaptcha premikate z miško in opravljate naloge, za katere je treba identificirati slike: IP naslov končne naprave, ki jo uporabljate, spletno mesto, ki ga obiskujete in na katerem je vgrajena captcha, datum in trajanje obiska, identifikacijski podatki uporabljenega brskalnika in vrsta operacijskega sistema, račun Google, če ste prijavljeni v Google, premikanje miške na območjih reCaptcha. Pravna podlaga za opisano obdelavo podatkov je čl. 6, odst. 1(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Na naši strani obstaja zakoniti interes za to obdelavo podatkov, da zagotovimo varnost naše spletne strani in jo zaščitimo pred avtomatiziranim vnosom (napadi).

Vaše pravice

Imate naslednje pravice: do obveščenosti, popravka, izbrisa, omejitve, prenosa, odpoklica in ugovora. Če sumite, da kršimo vaše pravice do zasebnosti podatkov, lahko vložite pritožbo pri slovenskem nadzornem organu. V Avstriji je to organ za varstvo podatkov (nemško: “Datenschutzbehörde”).

V primeru kakršnihkoli drugih nejasnosti se lahko obrnete na nas:

e-pošta: pisarna@recoverix.si
T: +386 (0)70446699

Splošni pogoji in politika varstva zasebnosti velja od 1. 2. 2022