recoveriX za
multiplo sklerozo

30 ur terapije za povrnitev vaše mobilnosti!

recoverix hand therapy

Te pozitivne učinke je mogoče pojasniti z aktivacijo nevroplastičnosti med regeneracijo:

 • 99% bolnikov izboljša spastičnost
 • 99% bolnikov izboljša svoje motorične funkcije
 • 95 % bolnikov izboljša sindrom utrujenosti
 • 99 % pacientov izboljša dnevne aktivnosti
 • 95 % bolnikov izboljša ravnotežje in gibljivost
 • 99 % bolnikov izboljša svojo vzdržljivost pri hoji
  Pogosto se izboljša nadzor nad mehurjem
 • 0% stranskih učinkov

Stadij recidiva

Ta stopnja se nanaša na nenadno poslabšanje simptomov MS ali pojav novih simptomov. Na tej stopnji lahko uporabite recoveriX za ponovno izboljšanje.

Faza remisije

V tej fazi bolniki pogosto doživijo obdobje remisije, ko se simptomi stabilizirajo ali izboljšajo. Rehabilitacija, kot je recoveriX za ohranjanje funkcionalnih sposobnosti, je v tej fazi zelo koristna.

Progresivna faza

Cilj rehabilitacije je upočasniti napredovanje bolezni in povečati funkcionalne sposobnosti s fizikalno terapijo ali recoveriX.

Znanstveni dokaz

Nevroplastičnost je dobro uveljavljen koncept, ki je podprt z obsežnimi kliničnimi dokazi. Klinične študije nevrorehabilitacije recoveriX so pokazale pomembne rezultate pri izboljšanju motoričnih funkcij, zmanjšanju spastičnosti in zmanjšanju utrujenosti pri bolnikih z možgansko kapjo in MS.

Optimizirajte zgornje in spodnje okončine

recoveriX meri aktivnost EEG, medtem ko si pacient predstavlja gibanje roke ali noge. Ko recoveriX zazna motorično domišljijo, sproži funkcionalno električno stimulacijo uda, tako da ud izvede resnično gibanje. Bolniki to obožujejo – še posebej, če so trpeli nekaj let. Ta postopek se ponovi 8000-krat in povezuje kognitivne funkcije z motoričnim vedenjem. Zaradi količine ponovitev nevroni tvorijo nove povezave za ponovno učenje gibanja. Bolnik z MS recoveriX mora opraviti 30 sej, od katerih vsaka traja približno 45 minut, idealno 2-3 krat na teden.

Terapija MS zdravi noge/stopala in dlani/roke. Zdravljenje zmanjšuje spastičnost in vodi do boljše fine in grobe motorike zgornjih in spodnjih okončin.

Rezultati recoveriX pri pacientu Z.

 

“Čez nekaj tednov boš privezan na invalidski voziček.” To so bile negativne besede zdravnikov, ki jih je slišala pacientka Z. Z MS živi že 26 let.

 • Preizkus hoje na 25 čevljev: Pred okrevanjem: 25 sekund; Po obnovitvi: 15 sekund.
 • 6-minutni test hoje: Pred okrevanjem: 77 metrov; Po obnovitvi: 135 metrov.
 • Spastičnost v levi nogi: veliko manj, kar vodi do boljšega vzorca hoje in večjega ravnotežja.
 • Spremembe nevroplastičnosti: veliko več aktivacije senzomotorične skorje po terapiji.

“Med prvimi 7 sejami sem mislil, da samo zapravljam čas. Pri seji 8 se je moja leva noga nenadoma spet začela premikati. Pridružitev programu recoveriX je bila najboljša stvar, ki sem jo naredil,” je povedala pacientka. “Spet lažje vstanem, izboljšala se mi je koncentracija, vstajanje in sedenje je lažje zaradi večje stabilnosti in ravnotežja. Žena me je vozila na terapijo recoveriX, a po tretji seji sem se lahko vozil sam.” je nadaljeval.

rezultati recoveriX pri bolniku X.

 

“Nič ne moreš narediti, od tu naprej bo samo še slabše.” Bolniki z multiplo sklerozo to pogosto slišijo od svojih zdravnikov. Za opazen učinek je potrebnih le 25 ur terapije recoveriX.

 • Preizkus hoje na 25 čevljev: Pred okrevanjem: 40 sekund; Po obnovitvi: 19 sekund. Pacientka hodi dvakrat hitreje in njen vzorec hoje je veliko boljši. Padec stopal se je zelo zmanjšal in njeno ravnotežje je postalo veliko boljše.
 • 6-minutni test hoje: Pred okrevanjem: 34 metrov; Po regeneraciji: 101 meter. Njena vzdržljivost pri hoji je postala veliko boljša.
 • Lestvica utrujenosti: zelo zmanjšana. Postala je bolj aktivna v vsakdanjem življenju.
 • Spastičnost: Močno zmanjšana. To vodi do boljšega vzorca hoje in večjega ravnotežja.

Prišla je na invalidskem vozičku in je pred terapijo lahko prehodila le malo razdalje. Po vsakem koraku se je morala ustaviti ali narediti kratek odmor. Po terapiji recoveriX zdaj hodi s palico, več časa preživi zunaj, ima več energije, je manj zaspana, lažje se dvigne s stopala, stopalo pa veliko bolj trdno stoji na tleh. . Zdelo se ji je “super kul” v centru za obnovitev. Medtem ko sta bila njen spomin in pozornost vedno močna, se je izboljšala tudi njena koordinacija. Svojo trikrako sprehajalno palico je zamenjala za pohodne palice “LEKI”. Dodala je, da se je njena roka na koncu okrepila.

Objektivni ukrepi

objective measures therapy report

20

Države, v katerih je na voljo terapija recoveriX

30k

Terapije recoveriX, ki se izvajajo po vsem svetu

10

Simptomi, pri katerih učinkujejo terapije recoveriX