Zgodbe o uspehu terapij

Drugi o nas

Anton Muc, dr. dent. med

Varneje stopam na levo nogo

“O terapiji recoveriX sem prebral v članku revije »Vzajemnost«. Meni, kot staremu bolniku po možganski kapi, se je zbudilo upanje za izboljšanje mojega stanja. Možgansko kap sem doživel leta 2002. Prizadeto imam levo stran telesa. Sin mi je pomagal navezati stik z gospo Sabino Prosen. Ta mi je dala informacije o poteku zdravljenja. Najbližje zdravljenje za mene je bilo v zdravilišču Dobrna.

V štirinajstih dneh sem opravil 25 terapij. Terapije sem imel 2-krat dnevno. Glede na moje stanje je bilo to vprašljivo, vendar sem to opravil in nisem imel nič težav. Bil sem zadovoljen in srečen, ker sem opazil, sicer minimalne, pozitivne spremembe. Tudi izvidi, ki sem jih dobil po končanih terapijah, kažejo na izboljšanje.

Sam osebno sem čutil napredek. Varneje stopam na levo nogo, ki je bila do sedaj pri hoji preveč iztegnjena. Pred zdravljenjem sem si rekel, če se bo stanje izboljšalo za en mikron, bom zadovoljen. To je doseženo in še več. Nadaljujem s telovadbo v upanju, da bom še izboljšal svoje stanje.”

 

“Terapijo recoveriX priporočam bolnikom po CVB. Res pa je, da je finančno zahtevna, posebej za nas, ki smo oddaljeni od kraja izvajanja zdravljenja. Glede na stanje našega zdravstva pa ne moremo upati, da bo šlo zdravljenje na račun zdravstvenega zavarovanja, kot je to npr. na Finskem (podatek sem prebral v reviji Vzajemnost).”

Pacientka iz Avstrije

Napredek pacientke - 4 leta po možganski kapi

Kaj se je izboljšalo?

– Iz 300 metrov hoje pred terapijo do 1000 metrov po terapiji – pomembno izboljšanje vzdržljivosti in mobilnosti.
– Opazna samostojnost brez potrebe po dodatnih pripomočkih, kot je sprehajalna palica.
– Stabilizacija paretične roke in izboljšana telesna drža.
– Povečana mentalna zbranost in zmožnost osredotočanja.

Pridobljeni napredek prispeva k samostojnejšemu življenju pacientov.

Pacient iz Avstrije

20 let po možganski kapi

Po možganski kapi lahko bolniki opažajo togost gibov in pomanjkanje taktilne občutljivosti v rokah in nogah. Po terapiji je naš bolnik povedal, da je “fleksija in ekstenzija prizadetega gležnja boljša” in da se mu je izboljšal občutek v stopalu.

Kaj se je izboljšalo?

⏱️ Hoja je hitrejša

?‍♂️ Izboljšala se je gibljivost

?Test hoje na 10 metrov:

Pred terapijami recoveriX: 7 sekund

Po 25. terapiji recoveriX: 5 sekund

?Test »Vstani & Pojdi«

Pred terapijami recoveriX: 14 sekund

Po 25. terapiji recoveriX: 11 sekund

Pridobljeni napredek prispeva k samostojnejšemu življenju pacientov.