Spomladanska šola BCI in nevrotehnologije

Dogodki

Spomladanska šola BCI in nevrotehnologije, ki jo je gostilo podjetje g.tec medical engineering, je zaključena.

Osmi dan dogodka »BCI & NEUROTECHNOLOGY SPRING SCHOOL 2024« smo udeleženci prisluhnili obsežnemu nizu predstavitev, namenjenih izkoriščanju možgansko-računalniških vmesnikov (BCI) za pomoč pri nevrorehabilitaciji.

Dan se je začel ob 9.00 zjutraj, ko je Christoph Guger iz podjetja g.tec medical engineering, ki je razvilo tudi sistem recoveriX, razpravljal o tem, kako lahko BCI pomaga osebam po možganski kapi in z multiplo sklerozo.

Naslednje predstavitve so zajemale različne teme, vključno s praktičnimi predstavitvami  terapij po možganski kapi, vključevanjem sistema recoveriX v klinične postopke po vsem svetu in povezovanjem znanosti z nevrotehnologijo pri nevroloških motnjah.

Vsestranskost BCI je bila poudarjena s predavanji in s študijami, v katerih je bila uporabljena tehnologija recoveriX z različnimi kontrolnimi skupinami.

Ob zaključku dogodka je Rupert Ortner predstavil različne aplikacije za terapijo zgornjih in spodnjih okončin ter tako prikazal raznolike možnosti BCI pri rehabilitaciji.

Na splošno je 8. dan ponudil dragocen vpogled v trenutno stanje in prihodnje možnosti BCI v nevrorehabilitaciji.

Ste zamudili predstavitev ali si jo želite ogledati še enkrat?

To lahko storite tako, da sledite tej povezavi na YouTubu: TUKAJ