Brezplačni Webinar: Kako pomagati pacientu po možganski kapi, ko se zdijo druge možnosti izčrpane.

Dogodki

SPLETNI DOGODEK JE ZAKLJUČEN.

Vsem, ki ste se webinarja udeležili in tudi tistim, ki ste se nanj prijavili, a si ga niste utegnili ogledati v živo, je na voljo posnetek TUKAJ 


 

Brezplačni Webinar: Kako pomagati pacientu po možganski kapi, ko se zdijo druge možnosti izčrpane.

04. MAJ

Brezplačni Webinar: Kako pomagati pacientu po možganski kapi, ko se zdijo druge možnosti izčrpane.

PREDSTAVITEV


Brezplačni webinar bo v četrtek, 04. maja 2023, ob 17. uri.
Potrebna je vnaprejšnja prijava TUKAJ.

Fizikalna medicina in rehabilitacija sta široko medicinsko področje, ki vključujeta diagnosticiranje, zdravljenje in preprečevanje bolezni, izboljšanje kakovosti človekovega življenja ter premagovanje ali zmanjševanje oviranosti.

Klinični učinki rehabilitacije so dobro znani. Možnosti, ki so na voljo uporabnikom, pa manj.

Na to temo bomo spregovorili na tem webinarju in posebej izpostavili v svetu uveljavljeno in klinično dokazano revolucionarno metodo terapij po možganski kapi recoveriX.

Možganska kap zmanjša vašo sposobnost dejanskega gibanja, ne pa tudi sposobnost razmišljanja o gibanju. Pomislite, da bi premaknili roko. Predstava o gibu povzroči možgansko aktivnost, podobno dejanski izvedbi giba – takrat pride na vrsto regeneracija.

Sistem recoveriX je možgansko-računalniški vmesnik, posebej razvit za rehabilitacijo gibanja rok in dlani po možganski kapi. Možgani se naučijo uporabljati nove živčne poti za ponovno gibanje prizadetih okončin.

V obliki vmesnika možgani-računalnik združuje tri zelo uveljavljene nevrofiziološke in fizioterapevtske koncepte, to so motorična predstava, navidezna resničnost in funkcionalna električna stimulacija v smiselno biološko povratno zanko, ki krepi plastičnost možganov oziroma njihovo sposobnost, da se po bolezni ali poškodbi prizadete funkcije nauči preostali zdravi del možganov.

Recoverix neurotehnology

Terapija recoverix je sestavljena iz 25 obravnav, v tem času pa si pacient približno šesttisočkrat predstavlja gib roke in noge.

Vse pozitivne učinke in uspeh terapije je mogoče razložiti z aktivacijo senzoričnih in motoričnih sistemov, ki sodelujejo pri gibanju, kar spodbuja plastičnost možganov.

Študije s terapijo recoveriX kažejo, da se je stanje bolnikov zelo izboljšalo tudi 10, 20 ali 30 let po možganski kapi. Izboljšanje je neodvisno od starosti osebe in od tega, pred koliko časa se je zgodila možganska kap.

PROGRAM


Kako v procesu rehabilitacije učinkovito pomagati pacientom po možganski kapi in kako deluje sistem recoveriX, bodo v enournem brezplačnem webinarju spregovorili izr. prof. dr. Andraž Stožer, dr. med., asist. mag. Aleš Pražnikar, dr. med., specialist nevrolog, specialist fizikalne in rehabilitacijske medicine in prim. mag. Branko Šibanc, dr. med., vodja medicinskega oddelka v zdravilišču Terme Dobrna.

PREDAVATELJI


– izr. prof. dr. Andraž Stožer, dr. med.
– asist. mag. Aleš Pražnikar, dr. med., specialist nevrolog, specialist fizikalne in rehabilitacijske medicine.
– prim. mag. Branko Šibanc, dr. med., vodja medicinskega oddelka v zdravilišču Terme Dobrna,

Moderator dogodka bo Matej Žnidarič, dr. med.

KOTIZACIJA


Udeležba na webinarju je brezplačna.

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

Ekipa recoveriX Slovenija
Telefon: +386 70 44 66 99
Email: pisarna@recoverix.si